Goldomaster på ”Valla”..

Veckan som gått har endast Glorylinda varit på banan i ett provlopp, skötte sig ok med en hög 32 tid. Cyroline har fått en lugn start på veckan men gick 8 intervaller igår och det verkade normalt. Hoppas nu att de båda håller sig friska så de kan prestera som tänkt i Årjäng den 7:e(Glory premielopp) och på Färjestad den 7:e (Cyroline).

Idag får vi se om Goldomaster träder in i ”miljonklubben” för Skräneuppfödningar, det finns 3st sådana sedan förut, Callit, Lemingo och Terning. Han har faktiskt lite chans att vara med i främre träffen i V75 -7 om Dagfinn lyckas smyga i det längsta och knäppa till dom över upploppet!!

Goldomaster och Dagfinn.

/Olle

Unionstrav med äkta Töcksmarksseger och katapulltstart!!

I regn och blåst åkte vi till Karlstad för Unionstravet med Cyroline för att se om formen höll i sig från senaste starten i Årjäng. Dagen inleddes dock med ett annat Töcksmarksekipage som äntrade vinnarcirkeln. Ljungens Pirat och Linnea Alfredsson från Skarbol gjorde processen kort med övriga ponnyekipage. Riktigt duktig travare och kusk, och kusken med travanor långt upp i djupaste skogen i Östervallskog!! Här är de med glada föräldrar!!

Cyroline visade att hon ärvt mormor Cyrene´s startegenskaper bakom bilen och tog ledningen ganska enkelt från sitt 4:e spår, öppnade första 500 på 11,6 och rundade 1000 m på 15. Stumnade dock något sista 100 då både Rolin och Indra Southwind tog sig förbi, men hon får klart gdk trotts lite mjölksyrakänning sista 100.

/Olle

Vinnmin och strålande sol…

Marknaden överstökad och härlig uppfödar seger av Vinnmin som var åter efter en tids frånvaro på banorna. Han visade att med rätt lopp är han fortfarande att räkna med. Avväpnade Kolnes X.O ganska enkelt över upploppet på fina tiden 27,5!! Grattis till Rolf och Kent, hoppas snart få se lillebror i fin stil också! Cyroline gjorde ett bra lopp hon också trotts tråkigt utgångsläge med bakspår på 20m tillägg. Hon kom dock loss i sista sväng  från 5:e inner och avslutade vacker till ett 3:e pris på fina 16,8. Hon kommer starta på Färjestad nu på lördag med ett 4:e spår över 1640m A, lite kort mellan starterna men det var klent med lopp sedan så vi får ta det lite lugnt under veckan och hoppas på att hon återhämtat sig efter Årjängsstarten.

Anmält och 40 m tillägg….11/9 2012.

Ja så var det då strax dags för Mârten och travet, anmälde Cyroline i ett grundserielopp där hon står med 20 meters tillägg. Men 20 meter blev hastigt och mindre lustigt till 40m då hon fick bakspår på 20 metersfållan. Ja ja gjort e gjort så man får bittert bita i det sura äpplet och ta vad som bjuds. Uppfödningar är i farten både i Årjäng och på Bjerke denna vecka, Lemonitor först ut på torsdag från ett 12:e spår bakom bilen och på lördag på mârten gör Vinnmin ett nytt försök att hitta tillbaka till gammal god form.

Hösten i antågande men i trädgården dröjer sig fortfarande sommaren kvar..fina?

 

Ny sida, 1/9 2012.

Hej igen!

Ni som någon gång då och då ramlar in för att se hur hästarna från Skrädene klarar sig i dagen stenhårda konkurens på travbanorna runt om i landet och på andra sidan kölen kommer att få se en ny layout på sidan från och med idag. Jag skall försöka vara lite mer aktiv på sidan då jag skall försöka lära mig att administrera det mesta själv!! Det kan tyckas skrämmande till en början men hoppas att det skall lösa sig allt eftersom, om inte så hoppas jag de riktigt datakunniga kan hjälpa mig då jag trasslat till det.

/Olle

Årjäng 31/8 2012.

Eftermiddagstrav fredag kl 15.00! Märkligt tycker säkert många och jag likaså, men om man som jag ibland kommer lite närmare kärnan (ST,ATG) så vet man att detta är inget som banorna själva längre styr över. ”Mammon” är det som styr travet av idag, och med detta också TV och ATG-live. Starttider för travdagar = att spelet styr idag i princip allt! Läste härom veckan på Twitter där Erik Adielsson inte verkade vara helt belåten med de nya tiderna för v-86 på onsdagarna. Troligtvis är det väll så att kuskar och hästar hamnar i kläm pga allt mer pressade tider. Pratade igår med Olle Goop som uttryckte sitt missnöje med hur travet av i dag hanteras och han var uppriktigt orolig för vart vi är på väg, ”- i princip ingen nyrekrytering förekommer inom sporten, vad händer om 10-år, titta på ålderskategorin runt oss här på stallbacken i det 10-årsspannet är många av de som är här idag för gamla för att orka hålla på”. Tänkvärt sagt men kanske det är just detta som saknas att de etablerade ställer sig på barikaderna och gör sin röst hörd för att få de som styr travet från ”plåtlådan” att lysssna. Någon sa så här – tiden måtte stå stilla då Olle Goop vinner championatet på Arvika vid 69-års ålder och den mest bejublade på skansen 2012 är Jerry Williams…”

Startade ju häst i Årjäng också, CYROLINE startade från spår 1 1640m A och hade inte riktigt fattat att det fanns fler som kunde röra på benen första biten då bilen släppte. Tvekade strax innan bilen drog iväg och tappade lite för mycket mark för att kunna vara med och utmana om de första platserna. Kom dock loss från 4:e inner in mot upploppet och gick med sträckta linor och tussarna kvar in som 4:a på 15,4. Vann gjorde Angelica Gustavsson med läckra INDRA SOUTHWIND på 14,5.  Så då var det till att leta nya lopp igen, dock var inte September propparna varken i Sverige eller Norge direkt gynsamma för vår del. Här under ser ny Cyroline i snabbjobb med träningskompisen Sembs Nephi som också fixade pengar med ett 6:e pris med strul på vägen.

/Olle