Målet..

På en blöt men inte alldeles för bottenlös bana så gjorde Cyroline ett bra lopp på Mysen i tisdags. Från 6:e(7:e en struken) spår bakom bilen tog hon lätt han om ledningen in mot första sväng, och hon fick var ifred till 800 kvar då Olle Goop kom farandes med That´s my Pal (nykomling från Svanstedt). Cyroline försvarade sig med den äran till 150 kvar då hon gav tappt och Goopen seglade ifrån med 2-3 längder, men hon får klart godkänt med tanke på det något klena träningsupplägget inför starten. Att hon passerade 100 000:- i  insprungna pengar var för mig ett mål denna säsong, har nu ca 108 000:- på kontot.

Ofrah Haza e. Lema Ludmila gjorde tävlingsdebut i måndags på Färjestad, det ändade dock med galopp 700 kvar i fjärdespår. Men vad jag kunde se så såg hon minst sagt riktigt fin ut och måste kunna hävda sig framöver om hon håller sig på benen.

/Olle

 

Goldomaster ”plaskade” över miljonen!!

För många år sedan på Färjestad startade Viril, en bildskön hingst från Skrädene, med ”Ballvålas” Rune Arvidsson i sulkyn. Dagen efter stod det att läsa i NWT ”Viril plaskade bäst”, och under ungefär liknande förhållande så sluggade sig Goldomaster förbi i sista steget och avgjorde v75:7 på Biri igår kväll. Han passade dessutom på att passera miljonen i insprungna pengar på lite drygt 50-starter, detta var den 4:e miljonären som är uppfödd av min far i Skrädene. Danielsson´s i Holmedal skall ha all ära för utsökt arbete med denne oömme individ, GRATTIS!

Att nämna om Viril så var han även en gedigen gårdshäst som tjänstgjorde både i skogen och under ”slåttana” med bravur. Stark som en oxe tvekade han aldrig när det bar emot vilket det rörde sig om rotstocken av en mastodontbjörk som skulle hem i tjällossningsväg eller ett lass med ”hässjestörar” som skulle dras uppför ”Fabriksbacken” utan broms på vagnen. Han tog alltid i så musklerna stod som fiolsträngar under skinnet, att han aldrig riktigt fick visa sin otroliga snabbhet på banan berodde väll på att han ofta blev överambitiös och trasslade ihop bena med galopp som följd. En gång med en gudabenådad kusk vid tömmarna så la han dock ett rätt bra gäng på rygg med en markförlust på bortåt 100m från start. Ulf Thoressen med känsliga händer visade vad han kunde och rundade fältet i 3:e spår sista 1000 till överlägsen seger!!! Sagolikt snäll var han också, en gång kom han lös i ett stall med bara spiltor i Åmål och inte ens då som den hingst han var yppade han ett ljud eller ens tänkte tanken på å spana in stona i båsen bredvid. När vi kom in så bara stod han där och såg ut å säga -hoppsan tömmen lossnade visst å här står jag å bara väntar på dig!! Han slutade sina dagar som gårdhäst i Dalarna, jag var uppe och hälsade på honom strax innan han skulle tas bort pga ålder, men likadant då – hej här står jag å bara väntar på å få hälsa på dig!!! Huff ja, tungt att åka hem och veta att man aldrig skulle få se honom igen.. Här några bilder från ”plasket” på Färjestad, 1979 var året(den lille i mitten är jag:)!

/Olle

 

 

November..

Månaden då det pendlar mellan ”höstdepression” och ”jullängtan”, vilken fot skall man stå på? Höstmörker och oerhört mycket regn dag efter dag, hagarna bottenlösa av lera, hästarna vill helst inte ta steget längre än innanför grinden! Nästa dag minusgrader och nästintill asfalt att köra på, tankarna snuddar vid vintervila! Men så omvärderar man lite å vänder på steken, -hm verkar ju bra i ordning, nä vi provar ett tag till.. denna månad ger nog de flesta av oss som håller på med denna ”idioti” gråa hår anar jag! Uppfödningarna Lemoman och Goldomaster var båda duktiga på Färjestad förra veckan då båda hamnade på ”pallen”, att Goldomaster inte orkade hela vägen hem må vara förlåtet efter sändningen mot Leopard C.D för att nå ledningen! Lemoman har det strulat mycket för under åren men kanske han nu ändå kan få visa lite av sin talang om han fortsätter att få vara frisk. Intressant att flera av Lema´s adepter nu börjar visa att Lemomite stammen fortfarande kan skörda framgångar, såg att Ofra Haza vann ett bygdetrav i Åmål på enkelt sätt nyligen, så kanske även hon under vintern äntrar ovalen i vanliga lopp. Cyrap var struken på Biri i fredags så vi får vänta ytterliggare lite på debuten där. Sitter på tåget till Stockholm för att gå på Chefsdagar med jobbet, det nya konceptet heter tydligen ”Open Space”, fråga mig inte vad det är men Workshops är tydligen ute för dagen så vi får väll se vad detta innebär. Troligen åker man hem +-0 brukar det vara, men men vi får se vad det ger..

/Olle