Gott Nytt!!

”Midvinternattens köld är hård” börjar en av de mest kända juldikterna. Midvinternattsmörker har det också varit för Svenka uppfödare under året med hästar på auktion som inte ens fått bud och många osålda unga hos allt färre uppfödare.

Vi har väll inte haft någon strålande stjärna i mörkret men dock några små ljuspunkter.

  • Goldomaster har blivit den fjärde Skräneuppfödde miljonären. Liksom Callit och Lemingo såld till ”vanligt folk” i närområdet.
  • Lemonitor även han hos ”vanlig” amatör har tagit 2 segrar.
  • Vinnmin hos ”vanlig” Holmedalsamatör har gjort comeback med fin ”matens” seger.
  • Cyroline, liten svart som kvarglömts i Skräne har varit bland ”de tre” 7 gånger under året.
  • Goldomaster-systern Glory linda har inte lyckats hitta köpare men dock klarat premielopp.
  • Snövit och Cyrana har fått fina föl under året.

En nostalgi dröm var att få föl med mina 2 bästa kallblodsston genom åren terne Tu och Vinabari i samma individ varför jag lät betäcka Vindinatt med Guli Järven men utan resultat. Vindinatt med ”trav som ett varmblod” och utan en enda galopp borde satts igång efter vila men med brist på ork, tid och träningsmöjligheter har det blivit ogjort.

Inga föl föds i Skräne under 2013 och gamla stalltomten går allt sämre, men ännu är inte ljuset släkt och dörren stängd i det gamla stallet i Skräne.  /Den gamle:

Ajajaj…

Ja det höll på att sluta med ”platt fall” på Mysen igår för Cyroline, sin vana trogen var hon på väg till enkel ledning in mot första sväng då hon vid sidoförflyttning ner i andra spår hakade ihop fram och bakben med ett tramp vänster fram som föld. Tur var dock att både hon och Gunnar inte gick i banan för det såg riktigt otäckt ut!! Loppet finns att se på rikstoto.no, Mysen lopp 8. Hem och slicka såren föra att se hur vi läker ihop….

/Olle

Lemonitor…

Inte med så mycket mer än en läpp så segrade uppfödningen Lemonitor på Bjerke idag efter en kalasstyrning av Austevoll från andra ytter. Kul när uppfödningarna levererar, på lördag skall Goldomaster ut i hetluften i V-75 på Åby och på måndag gör Ofrah Haza ett nytt försök på Färjestad till en framskjuten placering! Ofrah haza såg riktigt bra ut på Färjestad för 3 veckor sedan, kanske hon kan få visa vad hon går för denna gång om hon inte trasslar ihop benen igen.

Cyroline ut mot riktigt bra ston på Mysen på tisdag, såg riktigt jämt ut! Får hoppas vi får med några kronor hem då inte träningsupplägget varit optimalt!!

/Olle

Advent å Anders ”braskar”…

Jo så var det 1:a advent med första ljuset tänt! Närmar sig jul med stormfart och helt plötsligt efter att vart mer än lovligt fuktigt kommer kyliga nordanvindar svepande med Sibirisk kyla. Men hur var det nu med Anders..?? Jo då det var minusgrader, vad månne då bliva till Jul?? Nåja vi får se, inte alltid gamla skrönor slår in!

Uppfödningarna Cyrap och Goldomaster var de som visade framfötterna under veckan som gick med en 2:a plats för Cyrap och en 3:e för Goldomaster. Båda på andra sidan gränsen, Cyrap var duktig i debutloppet på Biri där han höll bra trotts ganska tufft upplägg. Goldomaster kämpade också storstilat på Bjerke med G.V i vagnen.

I morgon får vi se hur startlistan till Mysen den 11:e ser ut för Cyroline, 1640m A och bara ston kan ju verka intressant. Synade anmälningslistan idag och den var diger, 26 anmälda ston, häftigt!! Träningsförhållandena hemmavid är ju inte optimala direkt inte en gnutta snö och stenhårt gör ju inte träningsupplägget till det perfekta precis!!

Brr…-18 nu..!!!

/Olle