”Whitesocks” på semester…

Ja så var det då dags att lämna de trygga hemmamarkerna för att få leka rommen av sig med jämnåriga kompisar på gröna ängar i Grums. Lättvindig att lasta , snäll på transporten och hur skötsam som helst då vi släppte. Åååå vilken travare, på härligt långa ben seglade han fram i sina vita sockor…härligt!!

P1050474 P1050475  /Olle

Travets talanger!!

Åkte till Färjestad i fredags med Cyroline för att starta i VF:s Amerikaresa för lärlingar, och det skall sägas att enkelt var det inte att hitta någon som ville köra! Propositionen snålt skriven utifrån vilka som fick köra, lärlingar med licens som ej kört mer än 150 lopp under föregående år eller de med ungdomslicens. Förstår fullt och fast meningen med detta upplägg för det är klart de unga skall få köra så mycket det går men då flera var avstängda och då de inte är speciellt många i området med aktuella licenser så var urvalet magert!! Men då dök namnet Billy Svedlund upp när jag pratade med Petter på Färjestad vid anmälan, så Billy fick det bli!! Efter lite research på nätet så visade det sig att detta är en av trav Sveriges så kallade ”Travets talanger”, jobbandes hos Hans R Strömberg på Rättvik sedan en tid tillbaka. Loppet avlöpte med Cyroline i mestadels 3-4 ytter stiligt påpassad av Billy, i sista sväng hittade de ut och fullföljde upploppet ner på bra sätt, endast slagen med ett huvud av Sembs Napa. Med lite mer flyt genom sista sväng så hade de hunnit dit! Att vara lyhörd och lyckas lotsa lilla ”C” nästan till vinst är inte alla som klarar av, så en talang värd namnet var han! Lägg namnet på minnet, med rätt förutsättningar så får man hoppas han får utvecklas i den sport han brinner för!! Följer ni denna länk och går neråt i listan så hittar ni målbilder från Färjestad och kan se hur nära det var:http://www.kihlman.se/kihlmanforsta.htm

Billy.

/Olle

 

Vecka 17.

Cyroline var först ut av de som på Skräne ängar vuxit sig mogna tävlingsovalen denna vecka! Hon var duktig 2:a med en ”mes” kusk i vagnen på Färjestad. Öppnade  hyggligt men kunde inte vara med om spetskörningen utan hamnade i 3:e inner där vi bidade vår tid för att följa ryggen på Peaceinthepuzzle ut mot upploppet, men dagens ljus såg vi alldeles för sent för att kunna hota den altför vakne Silven med ”fredspusslet”. Men hon knatar på den lilla och jobbar ärligt men man tycker det borde finnas lite mer tryck i sakerna sista biten med racerstam i generna…men men vi får ta det som bjuds! I fredags så var Lema´s två adepter, Lemonitor och Ofrah Haza ute i Årjäng på lunchtravet, men båda gjorde bort sig med galopp!! I Lördags startade Goldomaster återigen på V-75 och fick ett smörlopp i andra ytter men denna gång var inte stridsmoralen på topp utan han tröttnade sista 500 och slutade oplacerad, men kan vara förlåtligt efter många topplopp under vinter i hård konkurrens! Snövit är på Spangberg för att betäckas med Moe Odin, får hoppas och tro att hon var i tid för seminering i början på denna vecka! Vårvarmt 18 grader…härligt:)!!

/Olle