19/6….

På väg mot Stockholm och ytterliggare ett möte angående ett eventuellt Tullstationsbygge! Kvarnarna mal sakta i det statliga verket, många som är involverade som besitter liten kunskap i de praktiska frågorna. Nåväl man får hoppas att det utan för många stopp på vägen kanske kan finnas något att flytta in i 2015/2016!!

På hästfronten så har Snövit kommit hem igen efter en vistelse på Spang Berg hos Moe Odin, dräktig och väntas föla 2014 under första delen av Maj. Övriga 3 fölston är betäkta men är inte kollade ännu. Lema ludmila betäckt med Judge Joe, Cyrana med Magic Technique och Vindinatt med Tekono Odin. ”Kärringa mot strömmen ” kan man ju tycka, ja visst är det så i dessa kristider inom travet, men man kan ju inte bara lägga sig ner och dö utan man får försöka se framåt och tro på bättre tider…

Cyroline knatar på men utan den rätta turen, på Bjerke testade jag med helstängt vilket gav motsatt effekt än önskad, sprang och bromsade och tog inte i alls. I Årjäng förra veckan så grusades förhoppningarna av Henrik Rudkvist som inte tog ner galopperande häst på regelrätt sätt utan lilla C drogs sisst och var chanslös att reparera markförlusten. Utdömdes några böter mot Rudkvist…NEJ inte en spänn fick han, mycket märkligt kan tyckas men domaren hade väll annat att koncentrera sig på..vad nu det va? Nåväl gråta över spilld mjölk duger inte utan pået igen, så på Midsommarafton gör vi ett nytt försök även om det nu blev något tätt mellan starterna. Glorylinda verkar ha haft ömma muskler och vi har tagit det lite försiktigt en period men skall testa lite under veckan och se om vi kanske kan tro på kval under sommaren. Stor och reslig är hon så det tar väll lite tid innan kroppen är i fas så hon orkar med talangen.

I kommunen blåser snåla vindar, kommunledningen tar beslut som inte ger HELA kommunen framåtanda precis utan centralisering är tydligen nyckelordet för de styrande. Urbanisering är också ett ord som är ganska populärt att använda sig av, vilket man dock ännu inte hört Johannesson och gänget ta i sin mun men det är just så det känns.. Att småskolor får stryka på foten kan man på sätt och vis förstå både på grund av elevunderlag och ekonomi, men att man går tillbaka till att centralisera högstadiet till Årjäng känns för mig som att landa i 70 och tidigt 80-tal igen. Själv gick jag början av högstadietiden i Årjäng och avslutade med ett och ett halvt år i Töcksfors högstadium. Många klena argument pajkastas mellan våra fritidspolitiker utan att man försöker se till helheten för allas bästa. Att det påstådda Töcksfors mot Årjängscyndromet skulle var nåt så djupt rotat och besvärligt har jag då aldrig sett!! Har gått i Årjäng både i högstadiet och på gymnasiet och svårigheter rent socialt finns inte och har aldrig funnits, det är bara påhittat..eller hur?? Fördelen var att då jag började i Töcksfors istället för Årjäng var just att slippa resvägen både morgon och eftermiddag, extra tid fanns till återhämtning och läxläsning. Behåll högstadiet, använd de medel som behövs för att restaurera och bygga ut befintliga lokaler i Töcksfors så skolverket blir nöjda. Restaurera och bygg vad som är behövligt i Årjäng likväl som i Töcksfors men använd huvet och de medel som finns att tillgå på båda håll. Jag vet att alla stenar inte är vända på i detta projekt, och att oppositionen beter sig som om de vore i regeringsställning med sin talesperson i spetsen som inte har varken uppväxt elle bakgrund i kommunen, DET gör mig illa berörd. Det är inte bara Skolverk och kronor och ören i denna fråga, prestigen har tagit överhand och man undrar hur ni styrande tänkt er återskapa det förtroende som nu raserats. men kom ihåg skilj på person och sakfrågor…det har alltför många glömt bort i hetsen att göra sin röst hörd!! Gör så många som möjligt nöjda med att hitta en väg som är hanterbar för alla, oavsett om man bor i Huken, Bõttner, Väng eller Blomskog. Men av någon anledning så har någon dragit ner ”Norsken” på opposition och Centerparti, men man kan ju hoppas att de reagerar som Cyroline efter en tid och bromsar istället för att gasa, på banan icke önskvärt men i kommunen borde det finnas snören å dra i åt andra hållet så det öppnade upp sinnena i stället! Troligtvis inte så många som läser denna skröna men om någon så gör så får ni gärna kommentera.

Strax på HK, dock inte ”Hells Kitchen”;)

/Olle