Ferlin och rasande tempo!!

Ferlindoppet som också är DM i Open Water avgjordes i lördags, Johanna fixade biffen även i år och på nytt banrekord! Hon tyckte dock att det var ganska tungsimmat, även Anton som vann herrklassen hade känslan av att vattnet inte ”gav efter”. Anton utklassade , motståndet och även han på nytt rekord! Nu till helgen väntar Götakanlsimmet, får se om det blir långt eller kort!

Cyroline fullföljde söndagens lopp i Årjäng på bästa sätt till ett 4:e pris, loppet avgjordes i rasande tempo, 500 efter 10′, 1000 efter 13′ sista 500 på 14′!! Maximillan var överlägsen på 14,3 och lilla C landade på nya rekordet 15 blankt!

/Olle

Nils, Åke, Vansbro, Sol och fel rygg!

Nils:

Berättarladan i Sunne sätter i år upp Nils Holgerssons underbara resa, vi var där för en tid sedan och upplevde ytterliggare en föreställning som fängslar publiken ung som gammal! Om det ät ladan och atmosfären som gör att allt blir levande vet jag inte men att få historien berättad på detta sätt ger oanade dimensioner och som alltid med eftertanke ur målet med historien för ni har väll läst den? Oavsett så gå och se den om den fortfarande går, klart ett av Värmlands bästa sommar arrangemang.Nils  HolgerssonATT00052

 

Åke:

Ett annat av Värmlands absolut bästa arrangemang är Årjängsstora sprinterlopp med v75, och varför då ÅKE, jo för att han är just den Kung som han så ofta kallas! Sebastian K var lika bra som bara han kan vara, på 1,09,6 visade han i Årjängs stora att managerad av Kung Åke så är han bara bäst!! Erik Berglöf satte dit Val Damour som för den alltid så gladlynte Erik verkligen kan vara ett derbyhopp i höst!

Vansbro:

Johanna överraskade sig själv med att vara 3:a i Tjej Vansbro ena dagen och 17:e dam på söndagen i det långa Vansbro simmet. I lördagens lopp var hon endast slagen av danskan Sörensen och Fox från Sverige eliten i triathlon. Söndagens långa lopp blev en test för att se ur ”knöigt” det verkligen är i det stora fältet, sparade sina krafter till 1000m kvar där hon plockade många placeringar! Johanna Vansbro ATT00065Sol och fel rygg:

Ja solen värmer fortfarande och höet är inne men något som förvånar mig är alla oslagna vallar som står och förfaller!! Varför, måste väll vara perfekt en sommar som denna att ta vara på dessa strån som säkerligen någon skulle kunna tänka sig att ha  användning för..eller???

Ja så var det ryggen då och det var ju med tanke på Cyrolines senaste prestation i Årjäng där hon återigen fick en medtävlare i knäet in mot sista sväng!! Jo visst är det så att hon gör inga lopp i spåren själv utan behöver ryggar att gå i men man kan ju ibland tycka att det någon gång skulle flyta på lite bättre. Ut till helgen igen och valde fel propositon så här med facit i hand, men med mörk anmälan kan man ju bara gissa sig till hur anmälningslistorna kommer att se ut! Mörk anmälan är ok i v75 men i vardagstravet borde det fortfarande vara öppen anmälan, jag tror det skulle gagna sporten i stort!! Nu är det konstaterat, 4/4 är dräktiga…någon som vill låna ett av stona så hör av er!! Här nedan ”Black and white” med var sitt Odin barn i magen!!Black and White ATT00078

Pust.. 26 grader i skuggan!

/Olle

Sol, v75, med mera!

Så äntligen kom solen och den har ju lovat stanna några dagar, men hur länge kan man ju aldrig riktigt veta! Väderappar är ju rätt kul att kolla in och se hur olika de ger oss information om hur bra/dåligt vädret blir, svårt att veta vilken man skall lita på! Inför helgens v75 tävlingar ser det ju ut att kunna bli bra väder men som sagt man har varit med förut! Startlistorna ser fina ut, visst med något ”rumphugget” lopp naturligtvis men i det stora hela en riktigt fin v75 omgång, läste någonstans att sprinterloppet håller Elitloppsklass..tja faktiskt! Får hoppas och tro att folket packar ”trunken” och tar en tur till Sveriges finaste säsongsbana om inte annat än för att känna atmosfären och kika lite på alla övriga som tänker på samma sätt, folkfest!! Lemoman, känns namnet igen…nähä?..uppfödd i Skräne (e. Lema ludmila)och nu äntligen fräsch för att visa vad han kan! I går på Åmål så lekte han hem ett ramlopp från ledningen med Söderkvist som kusk. Johnny Johansson tränar och har alltid tålamod med de individer han tar omhand, Cyroline inkörd och premieloppad hos just Johnny! På tal om lilla C så skall hon ut mot hårdhudade damer på fredagkväll i Årjäng, från ett 2:a spår får vi hoppas hon kan sno åt sig en liten peng! Här i arla morgonstund insupande sol och härligt frisk morgonluft!IMG_20130711_093017

36mm….14,2..3/4..!!

Regn, rekord och antal dräktiga. 36 millimeter regn på 12 timmar gör ju inte att man direkt hoppar av glädje. Får väll hoppas och tro att det minskar av den varan framöver så vi kan börja tänka på höskörd! 14,2 är Cyroline´s nya auto rekord över sprinterdistans, hon slutade 3:a i söndags efter ett vilsamt lopp invändigt och en ”lagom” avslutning sista 300. Aarum gav henne det lopp hon behöver, och att vicka på tårna tyckte hon tydligen om;).  3/4 är = antal dräktiga ston just nu, kan ju hoppas att det blir 4:a fjärdedelar snart!

Mycket händer i travsverige i dagarna, Åke S lämnar Svensk Travsport och söker lyckan i Amerika vilket han gör helt rätt i då snåla vindar blåser i travsverige utan att ST agerar på rätt sätt med att först sopa framför egen dörr. Trisst och vemodigt att inte ST börjar i rätt ände vad det gäller rationaliseringar för att vända skutan! Men att vända Atlantångaren utan en styrman med rätt vilja är svårt, för att inte säga stört omöjligt, Suck! Sverige en travprofil fattigare, inte bra!

/Olle