Höst..eller?

Goldomaster ”tuffar” vidare för klanen Danielsson i Holmedal, han var riktigt vass vid 2:a platsen på Åby senast och lär ha lite kosing att hämta under vintern!

Jo det var ju det där med höst, blött, lerigt, kletigt, kallt och allmänt otrevligt men konstigt nog så håller jag med Björn Goop som skriver på Twitter att han gillar att träna häst i regn. Och visst är det lite Spakänsla en dag som denna efter ett snabbjobb i Årjäng med Cyroline, lerinpackningen sitter som en smäck!!

LerinpackningÄlgen jagad både här och där, jag var dock inte med i år heller utan får endast se älg på bild, men inte vem som helst…gott var det, någon som smakat?

Hälge

Än lever ”liket”, i ett av ”Rondens” nummer, förra veckan flöt Världsmästarens namn upp igen. Inom V-65 mellan åren 1984-1989 segrade Callit 27 ggr, sgerprocenten hela 64,3!! Till och med bättre än Stig H Johansson´s Duke Iran som något år tidigare härjade friskt på just V-65.

CallitTimmen sen..ha en fin helg och som svar på Jan´s uppmaning så lovar jag uppdatera mera!

/Olle

Pizza, sparken, älg, frost och Vinnmin!

Forza Italia…känns namnet igen?? På Linuddens Handelspark finns Töcksfors bästa Pizza, jag lovar testa stället som många missar, och njut de tunna vällagade godsakerna!! Skrev något om Hörnberg här för leden…nu har han fått ”sparken”…ja för nog är det så..eller?? Älgjakten påbörjad i många VVO’n men i Hån avvaktar man lite med jakten på ”Helge”..får hoppas man slipper snö men ju längre man väntar… Fler än på länge verkar de vara i alla fall att dömma av de spår man ser i havreåkrar och på vägar! Här har gråben inte snokat nyligen iaf!! Vacker har helgen varit med frostbitna nätter..äntligen:-). I fredags stred Vinnmin heroiskt i 3:e spår sista1200 och var inte stort slagen som 4:a, har gått riktigt bra på slutet, kul!!

/Olle

 

Uppfödningar i farten..

Goldomaster visade att anlagen förpliktar över sprinterdistans! Han var riktigt rapp i fredags på Biri och förärade Anders & Co med en mycket fin 2:a plats! Lemonitor ville inte vara sämre utan sprintade på rappa fötter upploppet ner på Bjerke och knep ett 2:a pris även han med Horpestad i vagnen. Tom satte också dit egentränade Next Love under Lunchen, snygg individ med mycket potential! DSC_0222Här Lemonitors mor vid seger på Mysen med mäster Eggen i vagnen.

/Olle

Kroppspråk och orosmoln vid Horisonten…7/10

Orosmolnen hopar sig på travhimlen och med 4:a dräktiga ston i stallet inför 2014 så känns det inte så vidare muntert! Centralisering och urbanisering verkar var nyckelord som ST´s ledning använder som sina mantran istället för att leva sin värdegrund uitfrån dokumentet Horisont 2017. Undrar om detta dokument är vedertaget inom styrelsen eller endast framtaget för att ”det skall så vara”. Att först städa framför egen dörr känns i lägen som detta helt naturligt men man försvarar sig med att vi är 8% färre tjänstemän på ST 2013 jämfört med 2012…så vi har visst anpassat kostymen!!! Rationalisering i de egna leden är en naturlig åtgärd vid sjunkande vinst i alla företag men tydligen inte hos ST, där skall alla sk. ”eventbanor” stå för den största delen av kostnadsbesparingarna som det verkar utifrån vad sällskapen har fått sig till livs på förra veckans förtroenderåd!! Ja ja hur det nu blir med storleken på besparingarna återstår att se men något står inte rätt till då det ”mörkas” med siffror som i detta fall. Och vad det gäller kroppsspråk så talar väll bilden här nedan sitt ganska tydliga…”här är det jag som bestämmer”…eller?

Hörnberg...korslagda armar!

Hörnberg…korslagda armar!

Så till något lite muntrare och det är att Glorylinda klarade sitt kval på ett bra sätt även om vi har långt kvar till start, i alla fall ett kvitto på att hon utvecklas och än så länge håller ihop. Cyroline håller på att krypa ur skinnet, så jag får nog börja motionera lite smått även fast vilotiden efter behandlingen inte löpt ut! Snöstjärna och Cyrwhitesocks sköter sig än så länge på bästa sätt mellan skacklarna på Färjestad respektive Örebro. Timmen sen…go natt!

/Olle