30/11 2013.

Grått och mörkt, November en månad där allt verkar gå i vintervila. Vilar för evigt gör också Far som lämnat oss i sorg och saknad, han fick ända till sista dagen vara hos hästarna, gå till hästarna i arla morgonstund, leda sin älskade Lema till hagen, dricka sitt förmiddagskaffe med sin Småländska livskamrat som alltid funnits där i ur och skur! Att sedan i stillhet få somna in utan lidande är tacksamt….tomt och evigt saknad!

Snöstjärna sköter sig med den äran, Morgan har gjort ett gott jobb under inkörningen. Glorylinda skrittas under några veckor till innan vi kollar upp de ömma hovlederna igen. Cyroline letar jag lopp åt men med klena poäng så är det inte så enkelt och komma med.

”Tydligen var han nöjd med mitt uppförande husse, fick en skön klapp och många minuters ryktning efter avslutad språngmarch, jodå jag kan visa mig från min bästa sida men frågan är hur man gör när man skall springa riktigt fort hmmmm…får fundera lite på det. Mamma säger att vår hagkompis har blått blod i ådrorna och var egentligen mycket mer talangfull än morsan själv, å visst ser det så ut…morsan hade fullt upp med å hänga med härom dagen då vi hade bråttom till insläppet för å få komma in till havren. Inte en galopp utan fullt trav var det över gärdet fram till husse, själ höll jag ju på trassla in benen i öronen för å hänga med, men lite kul å betrakta di gamle med magarna svajande i full fart..hehe! Nej nu får husse snart komma och ta ut mig, det börjar kurra lite i magen, ut till höhögen vill ja ju…..hallååååå var e du??”

image

 

”Back to basic” 26/11 2013.

Av förklarliga anledningar så blir kanske inte inlägget så långt! Cyroline kämpade tappert på Bjerke idag och fixade ett 2:à pris med en perfekt styrning av G.V. Hemma igen är Snöstjärna efter en sejour på Färjestad hos Morgan Ivarsson, inkörd och klar för vidare uppgifter, en personlighet med många funderingar…

Ja så var man då åter på mammas gata efter lite utflykter under sommar och höst, först ett härligt sommarlov i Segerstad hos Skyttborns med massor av mat och lek med mina jämnåriga systrar, kul! Sedan har jag ”uppfostrats” av en liten kul typ med lite rondör vid namn Morgan, han har lärt mig hur jag skall uppträda i vagn…ja alltså börja lära mig bli tävlingshäst som far och mor! Båda var ju skapligt duktiga så man har å brås på säger dom som vet…i alla fall husse! Husse förresten, han mår sådär med tanke på att ”gammel husse” inte längre kommer och ser till oss som han älskade så! Förstår att husse har det tungt just nu, lägger gärna mulen vid hans kind då tårarna trillar i strida strömmar när saknaden blir för stor…pratar lite med mamma på andra sidan gången också, hon saknar också den ständige följeslagaren som varje vår väntade på att det första fölet skulle se dagens ljus…men det är väll tidens gång…även de andra gamla ”tanterna” suckar och tycker det inte är sig riktigt likt utan ”den gamle”!! Men ujj va mycke han fick uppleva, v-75 segrar både i Norge och Sverige, en egenuppfödd Världsmästare, Svensk rekordhållare å massor av uppfödningar som visade framfötterna på landets travbanor. Hörde förresten att Sigurds nuvarande mest framgångsrika uppfödning förgyller v-75 på Jägersro kommande helg, han kommer från en rätt meriterande seger på Axevalla nyligen, kanske han sätter Skräne på kartan än en gång med en seger…inte helt omöjligt. Nä nu får jag ta å knyta benhögen en stund, i morgon hörde jag att husse tänkte köra med mig en tur så jag får försöka vara utvilad då och visa mig från min bästa sida;)

Snöstjärna

Snöstjärna

r,

17/11 2013!

Cyroline gjorde ett bra lopp på Färjestad i måndags då hon spurtade ok sista 400 dock med lite trafikbekymmer i sista sväng, sista 1000 underkant 16 på kletig bana! Har dock bekymmer att komma med då poängskörden är knapp. Vi får sikta på något lopp i Norge och hoppas det finns plats för lilla C. Här i Årjäng i sommras, bakom kameran en lokalfotograf av rang, H. Dahlbeck!!SONY DSC

I övrigt så har inte så mycket hänt på hästfronten, inga försäljningar utan 1-åringarna fortfarande kvar i min ägo. Lemonitor räddade sista pengen på Färjestad idag och på Axevalla nästa vecka går Goldomaster ut och kanske skulle han kunna knäppa det gänget på näsan!

VM-drömmen lever…eller gör den verkligen det…känns inte helt enkelt å vända detta underläge mot starka Portugal på tisdag, men det är klart visst har under hänt tidigare i sportvärlden, David mot Goliat…nja jo kanske då…vi hoppas på Zlatan och  Kacaniklic!!alexander k Zlatan

/Olle

Lite av varje..10/11 2013!

Cyroline verkar pigg och fin i lugna jobb och kommer säkert behöva loppet på måndag för att närma sig tidigare höjder, pigg och vaken i alla fall!DSC_0197Snöstjärna fortfarande kvar hos Morgan Ivarsson för inkörning men verkar närma sig färdig, vill dock inte stå still på bild!Snöstjärna Karlstad

Cyrwhitesocks inkörd och klar för större uppgifter hos Hans Karlsson på Örebro..han är fortfarande till salu, fin och trevlig i humöret, rena fina rörelser!Cyrwhitesocks örebro

Travets vagga…Thore Skogman sjöng det en gång till följd att denna bild kom till, numer verkar ST skita i vaggor och traditioner nu ska det bantas värre än med 5-2…fy skäms å dessutom utan konsekvensanalyser och med inhyrd konsult!!!!!!!!!!!! Travets vaggaPå tal om vagga så är jag väll inte så långt därifrån här..jo kanske men liten och oförstörd gåendes i 1:an…då höll jag på ”Molnets Broder”lille olleOm ni tycker om och läsa krönikor så skall jag ge er förslag på 3:stycken av yppersta kvalité, NWT och Lasse Anrell på Lördagar brukar var riktigt slagfärdiga, Henrik Ingvarsson i Trav Ronden, då oftast på fredagar..de är som plockade ur varje Trav Svenssons vardagsperspektiv, TRÄFFSÄKERT. Och sist men inte minst på Årjängstravets hemsida där Ola står i ”Speakers Corner” och har alltid någon finurlighet att komma med. Här Lasse med en T-shirt som ger inspiration….Lasse anrellSist men inte minst så får man hylla uppfödningarna Lemonitor och Goldomaster som var riktigt bra som 3:a respektive 2:a i veckan som gått, kämpa på och håll Skränes flagga högt;)DSCN2364Huff…snart måndag..nåja nya friska givar..hejja på!!!!

/Olle

 

 

Anmält lopp 10 11/11.

Tja så var Cyroline anmäld till Färjestad men inte i det lopp jag önskat, i lärlingsloppet var hon 10:e reserv och i sto-loppet ordinarie på ca180 poäng! Knepigt kan tyckas men verkligheten tydligen, stolopp brukar ju vara något enklare men med 20 meters tillägg och något för högt stoppat så har man inte så stora förhoppningar! Magnus Jakobsson kör med spår 1 på tillägg. Glorylinda åter behandlad och får vila resten av året och se om vila och tid hjälper på ömma leder. Snöstjärna verkar Morgan ha kört in på bästa sätt och hon väntas återvända till Skräne inom kort, Cyrwhitesocks har snorat och inte varit helt på topp bort i ”gnällbältet” men rapporteras uppföra sig fint i vagn!

Såg torget i Årjäng härom dagen och blev INTE imponerad, varför lägga pengar på detta då inga andra än de som inte bör vara där kommer förgylla parkbänkarna när väderleken ger dom möjlighet…dessutom invigt och så vitt jag såg inte klart! Vett, sanns och sunt bondförnuft borde råda i kommuner som denna men i stället tas personliga vendettor för stor plats! Skattebetalarna bör gynnas oavsett var de bor..och vilka blir lidande i de sk ”rättvise” beslut som nu tagits..jo barnen..var det tänkt så??

Jag säger HEJ!…någon som vet i vilket sammanhang det används..oerhört viktigt område tycker jag

/Olle