Ansvarstagande…?? 29/1 2014.

Alltså man undrar vart ansvarstagandet och smidigheten tog vägen inom Årjängskommun. Att man inte har förtroende kan man ju förstå då man inte haft takt, ton eller känsla för de beslut man drivit igenom de sista åren Som i mångt och mycket varit på tok för kontroversiella för invånarna att acceptera utan protester!!! Nåja då får vi se vad som händer med fortsättningen, kan ju säga att det känns sådär när man INTE tar ansvar för sina handlingar utan bara hoppar av!!!

Goldomaster var nära att syna gruset på Färjestad i måndags, man får vara oerhört glad att det går som det gör sådana gånger. Han stod dock på benen och fixade 4:e priset trots detta!! Lemonitor var likaså 4:a i ett ramlopp på Norska v-75 under helgen!

/Olle

Söndag 26/1 2014!

Cyroline hamnade på ”mellis” i måndags på Färjestad, kom inte ner i banan utan blev hängande och backades sist. Hon fullföljde dock bra över upploppet och fick med sig sista pengen! På torsdag testar vi på Bjerke, 1600m a spår 4a. Skulle nog egentligen startat på Färjestad på måndag istället men bara en vecka emellan och bra prispengar gjorde att jag inte trodde poängen skulle räcka, men så fel hade jag , stoloppet blev mycket enklare än vad man kunde tro!. Inte enkelt  att välja rätt, har lätt för att bli fel val då poängen är lite klena! Av uppfödningarna ska Goldomaster och Lemonitor ut nästa vecka, ser väll ut i startlistorna som om de har rätt skapliga chanser båda två!

För er som har NWT så läs Lasse Anrells runa från lördagen, högst tänkvärda rader inför kommande vinter OS! Regnbågens färger rör om känslorna hos många, människors lika värde ställs på sin spets! Men med ödmjukhet, omtänksamhet, respekt och medmänsklig kärlek når man långt…ta vara på er!

/Olle

Rosas första kronor….19/1 2014.

Ternerosa uppfödd i Skräne, tränad och ägd av Gunilla Karlsson i Ed tjänade sina första kronor på Momarken under veckan. Fick sista pengen med en förödande galopp på upploppet annars hade nog ett 4:e 5:e pris varit inom räckhåll!! Härligt när man inte ger upp som Gunilla utan jobbar idogt på och tillslut så är det startklart, såg riktigt gott gående  ut i sista sväng så hon verkar ha gått framåt betydligt!

Vinterlandskapet verkar få bestå ett tag enligt meteorologernas spådom, kan hoppas det kommer lite mer snö så man har lite bättre underlag för träning. När underlaget dessutom är nästintill rensat på snö och gruset är i dagen så är inte det direkt optimalt.

P3 Guld, Håkan Hellström…ödmjuk världsartist, fler borde förstå och lära sig av hans jordnära jag. Alex Schulman…känd på grund av…vad? Kan någon tycka det är rätt att ge sig själv rätten att rättfärdiga sig själv på det sätt han försöker göra…hans turnerande med något som liknar ”hur ska jag göra för att ni ska förlåta alla mina grodor..??” Ödmjuk inför vad som tidigare sagts…nej..finns inte!

Rader av Göran Tunström: ” När någon rör vid en förvandlas man till den man alltid velat vara, och kanske en gång var, men nära nog glömt bort…”

image

Lemonitor och Horpestad först ut…..16/1 2014

Lemonitor var först ut att hedra Sigurd som uppfödare under 2014. Spårsnålt körd och med taktiskt elegans av Horpesatd så la han övriga på rygg överupploppet på Färjestad i måndags. Alltid lika löpvillig verkar han vara glad å pigg, grattis till Leif och Maritha.

Cyroline anmäld till Färjestad på måndag, 6:e spår bakom bilen och ston borde ju kunna var nåt som passade men lite uppanmäld så det är tufft nog känns det som..men men vi får se hur formen verkar. Här under från ett lopp i Årjäng i sommras, Dahlbeck är fotografen, kusken herr Aarum.

SONY DSC

Snö…12/1 2014.

Så vände det då, minusgrader och snö sent om sider. I går årets 1:a istrav Karlanda stod för arrangemanget på en för dagen ok bana, visst var det lite ”dirttrack” men ändå helt ok. Cyroline gav jag ett lopp invändigt i draget på övriga, hon fungerade ok med ”tung” balans och lös bana! Övriga kusar på gården har misströstat i träskhagarna och man kan ju hoppas att det kommer lite mer snö så underlaget blir lite jämnare och renare.

Lite stallhjälp kunde behövas, så är det någon som halkar in på sidan och känner sig manad eller eventuellt vet någon som gärna vill  så hör av er.

Goldomaster 1:à uppfödningen ut på V75 2014, fick med sig ett 5:e pris med invändig löpning. Kunde nog knipit någon placering till med fritt till slut, men han ser fin ut för dagen. Iförd Jänkare var han också, undrar om Danielssons investerat eller om det var Haugstad som lånat ut? Lemonitor ut på Färjestad, läget såg intressant ut!

” Puh vad jag är trött på leriga hagar, då gillar jag mycket bättre när Husse tar med mig på en träningstur uppåt vägen. Han va dock rätt irriterad på mig härom dagen då vi skulle vända vänster mitt på vägen och han tyckte jag skulle flytta mig i sidled fot om fot….nä så trångt var det aldrig på Färjestad där hade jag ett helt hav å svänga på…men jag får väll försöka lära mig vad det lider men det känns bökigt tycker jag….här är jag bak i dyngstan i förrgår, sol kallas det visst det där som lyser upp lite…”

Snöstjärna.image

Gott Nytt År!

Så var det nyårsdagen 1/1 2014, ett 2013 som lagts till handlingarna med blandade känslor. Vi får se framåt men känner saknaden så påtagligt närvarande, att ensam vandra alla steg i stallet, inte ha någon att diskutera travets alla lägen och vardagens bekymmer och glädje med. Ja inte så utan nära och kära finns där, men just klokheten, finurligheten och alla berättelser är liksom bara borta…. Ta vara på varje sekund varje minut med de ni har i er närhet, inga repriser finns i verkliga livet!!

Vad 2014 har i sin linda vet vi inte, men att det snart blir vinter kan man väll ändå va ganska säker på..eller?

image