Platt fall 27/5.

Efter att ha presterat lysande jobb under våren och det senaste i Torsdags så blev det platt fall för Glorylinda igår i Årjäng. Travet blev sämre å sämre och det slutade med galopp och startförbud. Troligtvis de gamla skavankerna som spökar igen, synd då hon nu verkligen visat i träning vad hon kan. Nåja vila, veterinärkoll och pannan i djupa veck en tid framöver. Inte nog med det utan tränaren fick 500:- i böter för ej korrekt skoinfo, skoinfo lämnad men då troligtvis inte i tid för att spelarna skulle få veta om debutanten skulle gå med skor eller inte….hmmm..undrar hur många som eg funderade över det då en debutant hoppar in på ovalen för första gången, ungefär som om någon skulle vilja veta om Gunde Svan i sitt första lopp gick med fästvalla eller inte…..

/Olle

3 av 4, 8/5, en månad för tidig!!

Kl 06.00 den 8/5 öppnar jag boxdörren hos Cyrana och håller på att trilla över en liten svart hingst, 4:a veckor för tidigt!! På vingliga ben kämpade han under 18 timmar innan han klarade stå på benen och fixa maten på egen hand! Nu ser det dock ut som om både mor och son klarar biffen och får gå en fin sommar till mötes.

 

imageimage

Cyroline gick skolös runt om i Åmål igår, tog bort käkremmen också, snabb ut men inte helt stabil i svängarna, fick köra på säkerhet så inte galoppen skulle vara ett faktum! Lite ovan balans och snäva kurvor var väll kombinationen som inte var helt optimal. Nåja en andra plats med lite kraft kvar var ju ganska okej och lite fler poäng inför kommande anmälningar framöver. I övrigt hemmavid så verkar de andra småttingarna trivas med tillvaron,  Glorylinda och Snöstjärna tränas vidare utan större missöden!

/Olle

1 av 4:a, 4/5 2014.

Snövit har nedkommit som först av 4:a 2014, en hingst efter Moe Odin. Ljus som mamma och storasyster, pigg och vaken! Idag körs dag nr 2 för året i Årjäng, Hästägardagen 2014 går av stapeln med rätt välfyllda lopp!

Här hemmavid väntar jag ju på ytterligare nedkomster och näst i tur skall vara Vindinatt. Lema och Cyrana har ca en månad kvar. Cyroline, Glorylinda och Snöstjärna tränas som vanligt och verkar fungera ok för dagen. Våren kom av sig en stund med kyla och ingen nederbörd, nu behövs både värme och regn så växtligheten får komma i fas igen.

image