Travets talanger!!

Åkte till Färjestad i fredags med Cyroline för att starta i VF:s Amerikaresa för lärlingar, och det skall sägas att enkelt var det inte att hitta någon som ville köra! Propositionen snålt skriven utifrån vilka som fick köra, lärlingar med licens som ej kört mer än 150 lopp under föregående år eller de med ungdomslicens. Förstår fullt och fast meningen med detta upplägg för det är klart de unga skall få köra så mycket det går men då flera var avstängda och då de inte är speciellt många i området med aktuella licenser så var urvalet magert!! Men då dök namnet Billy Svedlund upp när jag pratade med Petter på Färjestad vid anmälan, så Billy fick det bli!! Efter lite research på nätet så visade det sig att detta är en av trav Sveriges så kallade ”Travets talanger”, jobbandes hos Hans R Strömberg på Rättvik sedan en tid tillbaka. Loppet avlöpte med Cyroline i mestadels 3-4 ytter stiligt påpassad av Billy, i sista sväng hittade de ut och fullföljde upploppet ner på bra sätt, endast slagen med ett huvud av Sembs Napa. Med lite mer flyt genom sista sväng så hade de hunnit dit! Att vara lyhörd och lyckas lotsa lilla ”C” nästan till vinst är inte alla som klarar av, så en talang värd namnet var han! Lägg namnet på minnet, med rätt förutsättningar så får man hoppas han får utvecklas i den sport han brinner för!! Följer ni denna länk och går neråt i listan så hittar ni målbilder från Färjestad och kan se hur nära det var:http://www.kihlman.se/kihlmanforsta.htm

Billy.

/Olle

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *